Tuesday, 27 December 2011

My top 13 blog list in 2011!!!!




Assalamualaikum w.b.t
wah,,,apa mimpinya aku hari ni bangun bangun pepagi buta ni????hahahahaha....jangan salah faham...cuma tak percaya yang aku bangun awal pagi semata2 nak update blog aku ni....huish,,,memang aku mimpi ngeri agaknya...tak penah2 aku buat macam ni....hehehehe...ermm,,,dah datang  balik dah gila nak menulis aku ni...huhuhuuhu...so hari ni aku nak buat entry pasal blog list...aku nak listkan blog2 yang menjadi pilihan aku sepanjang tahun 2011...yelah tak lama lagi kita dah masuk tahun baru ye tak...

setelah aku tapis punya tapis dan punya lah berblogwalking,hah,,,dan akhirnya,jumpa dah top 13 blog akan tersenarai dekat blog aku...top 13???kenapa 13???suka ati r...hehehehe ...so,rasa2 blog saperlah yang akan tersenarai dalam top 13 blog list aku tu???hampa rasa blog hampa tersenarai ke tak???jom kita terjah(bak kata abg nas melodi...)

13.Tutorial Untuk Blog
ok...blog ni merupakan antara blog yang telah berjasa dekat aku..tak taw la kalau hampa pernah ke tak terjah2 blog....bagi sesiapa yang baru nak berjinak2 dengan dunia berblogging ni sila klik kat bawah tu untuk mendapatkan gadget yang sangat awesome...(wah,dah macam suara dekat supermarket tu dah...tak pun dekat airport tengah buat pengumuman.....hehehe)...klik sini

12.hentakberlipat
blog ni pulak...aku baru jer intai2...so far aku rasa blog ni ok...aku tak ada apa sangat nak komen...klik sini


11.Budak Technician | Berita Semasa
berdasarkan title pun hampa mesti dah dapat agak....dekat blog ni banyak info...tapi aku rasa banyak info pasal artis kot....tapi still lagi menarik untuk dibaca...klik sini



10.!CikGadis
aku suka blog ni sebab background dye yang cantik....hahahaha...mendamaikan jiwa...maklumlah..girl..mesti suka yang bunga2 kan....aku pulak suka warna putih(tapi asal lak aku punya template tak warna putih???itu belakang kira)...yang penting blog dye cantik...gpun ada jugak info2 menarik yang aku dapat dekat situ...so sila la jenjalan dekat situ...hehehehe..klik sini



9.GUA NAK RILEK-RILEK
ni pun best gak.....kalau korang tengok dye punya link pun korang dah dapat rasa apa jenis blog la ni...kebanyakkannya entry dye pendek2...tapi menarik dan ada yang membawa maksud tersirat sebenarnya...dan ada gak yang kontroversi...dan sudah semestinya kemencarutan itu akan ada...ermm,,,lelaki......huhuhuhu..klik sini


8.Hazwan Dot Com
blog ni pulak adalah 1st blog  yang aku follow...i mean the 1st one selepas kengkawan aku...maksudnya blog yang aku tak kenal...sebab masa tu aku tak bergiat aktif lagi dalam dunia blogger ni...jadik tak hambik taw sangat blog2 lain selain dari kawan aku...blog dia best...tapi sekarang ni dia macam jarang update sikit....klik sini

7.Sembang Kencang
hah,,,aku suka blog yang macam ni....santai jer....citer dye menarik minat aku nak membaca....seperti yang hampa semua taw(kalau taw la...kalau tak taw pun tak apa...hehehe) aku memang suka blog yang santai2,,,yang tak berat...yang tak skema bagai...klik sini

6.Soutul Mujahid
ermm,,,yang ni plak blog yang agak islamik...asyik follow blog yang sengal2 jer...kena gak follow blog2 yang berunsurkan keagamaan pulak...iya tak....banyak gak pengetahuan yang hampa semua boley dapat dari sini...klik sini

5...cik epal..
bohong la kalau blogger2 sekalian tak taw saper cik epal ni...kecuali yang baru nak join the club la....aku pun tak taw apa yang bestnya blog cik epal ni sebenarnya...aku follow dye tapi aku tak follow sangat story dye..tapi aku taw dye memang fames la....dapat jumpa retis2....dye selalu gak buat review2 movie2 baru...kalau nak taw movie yang baru keluar tu best ke tak boley la usha2 blog dye...tu pun kalau dye p tengok dan buat review......apa2 pun dye memang antara blogger yang fames...silalah ke blog dye...=)...klik sini

4.borak kosong
yang ni pulak penuh dengan info2 terkini tak kira la dari dalam atau luar negara(apesal aku rasa ayat macam terlebih skema ni???)selalu saja ada news terkini...best blog ni.....kalau yang suka nak taw pasal berita2 terkini...blog ni sesuai untuk anda follow...kekadang benda yang tak tercapai dek akal pun ada dekat sini....hehehehe...klik sini

3.Oh!Umar Bukan Sekadar Blog!
ni salah satu lagi blog santai yang aku suka....citer dye tu kekadang cam citer gila pun ada...tapi still membuatkan aku tersenyum sorang....best dan banyak la benda menarik dekat sini......jom layan...klik sini

2.SolihinZubir.com
wah,,,aku sangat suka blog incik ini.....salah satu sebabnya dye orang kedah....hahahahaha...bukan bersifat kenegerian ya...hehhehe...blog incik ni juga bersifat islamik...banyak nasihat2..yang boleh kita pakai...dan juga isu2 tentang agama...yang paling best dye dengan beraninya menyuarakan apa yang dia rasa tanpa rasa takut....then,dye juga ada bincang pasal isu2 semasa....memang best la blog dye...sebab tu la dye di rangking nombor 2....klik sini

1.realiti konspirasi
and the the first one jatuh kepada......blog incik zack....hahahahahahha...gelak mau kasi panjang sikit...x dak senyum2 simpul.....hampa memang aku alu2kan la baca blog ni....bagi yang tengah stress ke...hah,,,jangan fikir bebanyak...cer try baca entry2 dia.....memang sempoi...lawak habis2an...(walaupun ada bahasa2 yang agak..tut..)...blog ni memang awsem....aku kalau baca blog dia memang gelak terguling2(lama dah tak guna ayat ni...)...memang sangat2 best la..memula aku ingat dye orang kedah(padahal tepi tu dah tertulis dye berasal dari nogori)...sebabnya dye guna bahasa utara..then lepas baca barulah dapat taw perkara yang sebenarnya(aku dapat detect gak r beberapa term utara yang dye guna tak berapa nak kena...style dye kot....hehehehe)...tapi sayangnya dia dah tak update blog dye....entry dye untuk tahun 2011 ni pun tak banyak....kalau hampa nak baca entry2 dye yang tahun lepas pun ada lagi...sila2....aku dah tak taw nak describe macam mana lagi blog dye ni....tengok nombor la kan....memang layak la dye menjadi the king of the blogger(bagi aku la...)...klik sini

tu jelah antara blog2 yang aku rasa best sepanjang tahun ni....hampa mesti tertanya..kenapa blog incik ben tak tersenarai r dalam blog list aku????dye kan antara blogger yang fames....sebenarnya aku tak pernah buka mahupun terjah pun blog incik ben...so,tak dapat den nak masukkan dalam list den...huhuhu...tak pe2...tahun depan aku terjah blog dye ok....hehehehehe...so,sampai sini saja dulu......nanti2 aku update lagi...peace no war....=)
(aku ambik masa 5 jam untuk buat entry ni...kelamkabut..=p)

Sunday, 25 December 2011

Final exam!!!!


Assalamualikum w.b.t
hallu2....semua....apa khabar???sihat???hahahaha....macam apa lagi....seperti tajuk dan gambar yang di atas mesti anda semua dapat taw tak lama lagi aku akan menduduki final exam....wah2...sempat lagi ya update blog....huhuhuhu....so dah ready ke belom ni????

adui macam mana ni???tak study lagi(tunggu apa lagi,,,pegi la study cepat)...hahaaha...mesti ada yang cakap macam tu....tambah2 lagi minggu ni pulak study week..bukan study week dah aku rasa....dah macam sleeping week x pun online week....hahahahaha....online 24 jam.....ok...x lawak....

aku sebenarnya tak taw nak tulis apa...sesaje nak update kan...dah la quota broadband aku dah habis....sebabnya bukak youtube selalu,,,,ni semua merlin punya pasal...kan dekat tv dah keluar season 4 punya...x aci r...orang kat rumah boley tengok...huhuhuhu...aku ni peminat merlin taw ark.....(aik apasal lak tetiba citer pasal merlin ni?)

erm,,,,berkenaan dengan exam...aku pun tak paham sebab apa aku still tak buka2 buku lagi...orang lain aku rasa dah sibuk.....dok study sampai tak tido....aku pulak boley selamber badak...study muka buku..hehehe...dah tu memalam pulak tido awal...apakedehal la ngan aku ni.....oitt....sedar sikit ni final exam ok....FINAL EXAM!!!!

ok2...aku sedar...ni final exam...bukan tak nak study...tapi mood nak study tu tak sampai lagi...aku pulak jenis yang kalau study tak ada mood memang tak akan masuk punya...fikiran pun merawang2 ntah ke mana...tetiba dah sampai kat kedah....hahahahaha.....memang la kan....mesti ada yang bisik dalam hati "Dah tu nak tunggu esok nak exam baru nak baca buku?"......hahahaha...betul2....

tak lah sampai macam tu......cuma study subjek yang berkenaan di hati saja dulu...contohnya statistik...oh my Allah...that's my favourite subjek walaupun agak....gerr....tak yah cakap....tapi semenjak aku belajar ngan lecturer aku kat sini....iaitu Puan Norhaida..aku jadik suka...best...tapi tetiba jer dia digantikan dengan lecturer  lain...sebab dye pun sambung study......huhuhuhu...sedey...tapi still best lagi...thanks to her and also to Dr.Ani(lelaki ya) yang cover topik2 terakhir tu....


bila agaknya nak sampai satu semangat dalam diri aku ni????cepat la sampai wahai semangat....cepat suruh aku gi belajar...hahahaha.....tengok2 nanti jadi macam gamba kat atas ni...tido je lebih...x pun study sampai pengsan.....hehehehe.....so,ada sesaper tak nak bagi tips macam mana nak jadik rajin time2 final exam nak dekat ni???...sebab aku rasa lagi dekat nak exam lagi menjadi2 penyakit malas dalam diri ni.....takut tu memang la ada..tapi kesedaran tu masih di tahap tipis lagi...huhuhuhu.....

bagi anda2 yang nak exam dah tu...aku wish gudluk erk...semoga kita sama2 dapat buat yang terbaik nanti ok....study smart and hard ok.....saat2 genting dah ni...lagi seminggu je...n to my *****...gudluk too....hehehehe(Saper erk???)...semoga kita akan berjaya mendapat keputusan yang cemerlang ok....arr....sebelum tu...jangan lupa mintak restu dari mak ayah...minta maaf dengan dyeowang(time nak exam baru kalut nak mintak maaf nuh...=)...hehehehe).....dan juga dekat lecturer2 anda2 sekalian...tapi setahu aku ada jugak lecturer yang dah bercuti...macam lecturer aku...hehehehe....oklah....apa2pun...gudluck...tuk semua ok....peace no war...=)

Friday, 23 December 2011

i'm in love!!!!

Assalamualaikum w.b.t
wow...agak menarik tajuk tu...hehehehe...in love with who???mesti jadi tanda tanya kan???x da lah....saja nak kasi gempak...sebenarnya aku in love dengan video2 sorang mamat dekat youtube ni....dia ni nyanyi sambil plucking dan kekadang secara strum....best2...sangat2 best...dah la aku suka owang yang pandai main gitar...suara dia pun agak sedap gak la...

sebenarnya aku teringin sangat nak belajar main gitar ni....tapi hajat di hati ni masih x kesampaian lagi...sangat2 x sempat...aku suka sangat dengan gitar...maklumlah sekarang ni buzy sikit...dengan nak final exam(tapi still sempat update blog...hehehehe) dan yang paling utama aku x ada gitar...so ada x yang bermurah hati nak hadiahkan aku gitar sebijik???hehehe...kalau ada I LAP U so much...=)

dari beberapa blog yang aku search,dyeowang cakap kalau belajar main gitar sendiri ni memang susah...entah,,ngak taw sih,,,sebab aku x belajar lagi...just suka2 tengok macam2 tu jer...yelah,belajar sendiri kan..kalau ada orang yang tolong ajar tu mungkin lagi cepat kot nak tangkap....sebab tu ramai yang putus asa sebelum boleh main...eh,betul ke???x taw...hehehehe...tapi ada saja kawan aku (yeke???) yang belajar main gitar sendiri...belajar dekat youtube....tapi ambik masa selama 3 tahun baru boley jadik pro (pro ke dye tu??)

tapi untung la dia ada gitar sendiri...aku?habuk pun tarak....hehehehe....eh,apasal aku melalut ni???aku nak citer pasal video dekat youtube ni...aku jumpa video dia secara x sengaja...best la...tapi dia x tunjuk muka dia...walaupun dia lelaki...tak macam sesetengah orang tu(siapa ya???x taw..heheheh)..memang power la dia ni...

ok maybe ramai lagi yang pandai main gitar dan lagi pro dari dye...tapi aku peduli apa???dah aku suka cara dye.....suka hati aku la kan...hehehehe....aku sekarang ni jadik fan dia dalam diam...hehehe..ramai wei yang suka video dye....cer tengok gambo yang aku dah printscreen ni...


dan ni salah 1 video dye...antara lagu yang aku suka...


enjoy ok.....peace no war!!!!

Saturday, 17 December 2011

Ombak rindu

Assalamualaikum w.b.t
hari ni aku nak citer pasal ombak rindu...tapi bukan pasal novel...kan ombak rindu dah diadaptasikan jadi movie,,,sekarang ni..demam ombak rindu melanda di Malaysia ni...tak taw la dah surut ke belum...dulu Nora elena..sekarang ombak rindu pulak...huuuhuhuh...so macam mana?hampa semua dah p tengok(speaking kedah balik....heheehe...=p) aku dah...hehehehe...macam biasa...aku nak buat review  pasal citer ni...aku taw citer ni dah seminggu...aku jer lambat..huhuuuhu



Sinopsis:
Filem Ombak Rindu hasil karya novelis Fauziah Ashaari, Izzah, gadis yatim piatu yang kematian ibu dan ayah akibat kemalangan jalan raya. Justeru itu, ayah saudaranya, Taha, mengambil tugas memelihara Izzah. Isteri Taha cukup tidak senang dengan kehadiran Izzah dan menuduh Izzah membawa bala dalam keluarga mereka.
 Pada masa sama, Pak Cik Taha banyak berhutang. Disebabkan kesempitan wang dia sanggup menjual Izzah kepada seorang tauke kelab malam. Izzah terpaksa mengikut kehendak ayah saudaranya walaupun hatinya meronta.Di situlah dia berkenalan dengan seorang pelanggan bernama Hariz. Hariz sanggup 'membeli' Izzah dengan harga yang mahal dari tauke kelab itu dan mahu membawa dia keluar dari neraka jahanam itu.Atas permintaan Izzah, akhirnya Hariz berkahwin dengan Izzah, tetapi dengan syarat semuanya mesti dirahsiakan.Kehadiran Mila Amylia, anak Tan Sri Rashdan, model dan pelakon terkenal akhirnya menggugat kebahagiaan Izzah dan Hariz. Apakah mereka bermadu?
Filem arahan Osman Ali ini menampilkan pelakon kacak Aaron Aziz sebagai Hariz manakala, Lisa Surihani (Mila). Turut berlakon Maya Karin(Izzah) 


ok..dari info yang aku dapat..citer ni dah berjaya mencapai kutipan tiket sebanyak RM10 juta...wow..banyak tu...tapi tak taw la boleh melepasi hasil kutipan filem KL gangster ke tak..huuhuhu.....ramai orang cakap citer ni sedih...even roomate aku sanggup balik rumah dia semata-mata nak tengok citer ni...dan sanggup ikut kami(aku ngan kengkawan yang len)p tengok citer ni balik...kiranya dia tengok 2 kali la...huhuhu..penangan ombak rindu......

aku dah baca novel ni(sangat ajaib kalau aku tak baca lagi)....bagi sesiapa yang p tengok tanpa baca maybe dia tak paham kot...dan mungkin tak banyak komen..yelah..dia tak baca lagi novel tu...so dia tak taw la apa yang jadi...ye tak...dan kalau bagi yang dah baca contohnya aku...ha,,,mungkin banyak la kot komen2 yang keluar dari mulut...huhuhu...tak lah...tak la banyak sangat...cuma aku tak paham...apa la yang sedih sangat...sampai kawan aku meleleh2 air mata menengoknya...huhuhu..aku tak yer...mungkin korang cakap aku tak ada perasaan....alah movie je pun...iya tak..

pada pendapat aku la...watak Izzah tu kurang sesuai la dengan Maya Karin..sebab muka dia bukan muka melayu asli(muka dia kan ala2 pan asian sikit)...so,dari situ aku dah tak dapat feel...ada sesetengah scene tu...sebenarnya memang boleh membuat orang meleleh2 sampai banjir(ceiittt,,tipu.tak lah sampai banjir)...masa si Hariz(Aaron aziz) p melawat Pak Dollah tu...kan yang dia jumpa Izzah and tuduh Izzah ada skandal lain tu...yang tu memang aku rasa tak berapa best...Maya Karin tak mampu buat aku mengalirkan air mata(ceh,ayat tak boleh blah...=p)...aku tak dapat rasa kesedihan si Izzah tu....yelah,pandangan orang lain2 kan..

Aaron Aziz memang berjaya bawa watak Hariz.Aku tak ada apa sangat nak komen pasal dia.Dan yang paling best dah tentu watak Mila yang dipegang oleh Lisa Surihani...aku rasa disebabkan dia je kita orang tergelak2 tak hengat dalam pawagam tu....hehehe....time yang dekat dia sebut "Suprise...suprise" tu yang paling best...dekat dia mengamok...memang hebat ar...time dia marah tu nampak giler..memang dia sangat2 menjiwai...nampak la...betapa marahnya dia masa tu...(amboi,macam pengkritik pro plak kome ye...heehehhe)...aku suka....mesti ada yang cakap...eleh,dah hang minat Lisa sebab tu hang puji dia...huhuhu..tak lah...aku tak minat la Lisa ke,Maya ke...aku suka Yana Samsudin...hehehehe...ok.out of topik dah...huhuhu...

jalan citer juga ada yang telah diubah lain sikit dari asal...anda2 yang dah baca dan juga dah tengok citer ombak rindu ni mesti dah taw kan..apa yang berubah...rasanya dah lama kan novel ni..aku pun ingat2 lupa juga citer ni..so tak boleh nak kasi komen banyak2...yelah..kalau nak buat sebijik macam dalam novel tu..baik buat drama...iya tak????mestilah banyak yang dah dipotong...tu pun dah 2 jam lebih kot..betul tak???movie melayu tak boleh buat panjang2 sangat...sebab nanti jadi boring..lagipun citer ni kita dah taw kan ending dia macam mana....

ermm,,,pasal adegan2 yang 18sx tu aku x taw nak komen apa...yelah...ada yang cakap "apalah sangat benda tu"...ermmm,,,itu pendapat korang la...kalau aku la...aku rasa benda tu kalau tak da pun still tak apa kot...sebab ada je budak2 7 tahun ke bawah yang p tengok citer tu...kalau dah dari awal disajikan dengan adengan2 macam tu.....entah la...semua tu bergantung pada diri masing2 iya tak..mesti ada hati2 yang berbisik "kalau citer melayu jer nak komen lebih2 pulak..tu citer omputih yang masuk dalam malaysia ni macam mana pulak?"...ok...tu omputih ok..budaya depa lain dari kita..kalau boleh memang nak elakkan..tapi kalau citer melayu sendiri buat adengan2 macam tu???ok...pandangan orang lain2...=)

ok rasa tu saja kot yang aku nak citer kat sini pasal filem ni..aku kasi 4/5 bintang untuk filem ni...bagi yang tak p tengok lagi...sila2 lah ke pawagam yang berdekatan dengan anda..hehehe...aku rasa mesti ada yang minta novel tu dicetak balik...betul tak???mesti ada yang tak puas hati punya bila tengok filem tapi tak baca novel...bagus gak...masa baca novel tu boleh bayangkan dah siapa hero dan heroin dia..betul tak???hehehhe...peace no war..=)

Friday, 16 December 2011

inspirasi....

assalamualaikum w.b.t
Uish,,,sekarang ni makin kerap pulak aku update blog...kalau korang perasan la...hehehe...walaupun x setiap hari at least ada jugak entry baru..iya tak???ok...sekarang ni aku nak ubah sikit la cara aku menulis...kalau sesaper yang ada baca story2 aku sebelum ni mesti tahu kan macam mana gaya penulisan aku...dengan tak ada perenggannya..mesti korang pening kan....hehehehe...so sekarang aku nak ubah sikit la...

Berbalik pada tajuk entry...inspirasi....apa punya tajuk la tu???inspirasi apa???hehehehe...ni la yang nak citer ni....ada kaitan juga kenapa sekarang aku selalu update blog aku...ermmm...aku dah jumpa satu blog yang memberi inspirasi kepada aku untuk menulis kat blog aku ni...blog tu sangat sempoi...buat pengetahuan korang aku ni jenis suka yang membaca blog2 yang sempoi..yang tak terlalu berat....tak menyesakkan jiwa...blog yang membuatkan aku terhibur...korang mesti tertanya2...blog saper wei???nak tahu ker????klik kat sini...best blog dia...eh,,,best ker???mesti dia perasan giler nanti...hehehe...entah ko kenal aku ke x???hehehe...

tapi sorry to say yang aku tak follow blog dia...kenapa???entah...aku suka berblogwalking je...baca2 kisah2 dyeowang...korang tahu tak..dulu sebenarnya aku bukan nak buat blog aku ni macam ni...korang paham tak apa yang aku cuba sampaikan...hehehehe...kalau tak paham tu buat2 paham jelah yer...aku tahu blog aku tak best pun..lagipun..tujuan aku buat blog ni bukan sebab aku nak cari publisiti..bukan sesaje buat nak kasi fames...huuhuhu...sebab tu aku tak kisah pun kalau follower aku tak ramai.....tengok aku dah mula dah mengarut2 kat sini...huhuhu...

Actually(cewah,,,speaking kemain lagi...=p) aku ni suka menulis cerpen...sebabnya aku suka membaca novel...ada entry yang aku buat pasal novel...dan korang boleh tengok betapa minatnya aku terhadap novel ni...cuma aku tak mampu la nak beli tiap2 bulan...hidup pun masih ditanggung...lain la kalau dah keje..iya tak???...kalau korang baca entry aku yang mula2 dulu...aku ada post cerpen2 hasil dari penulisan aku sendiri...aku tak ciplak erk....aku belajar buat blog ni pun dari kawan aku...teringin sebab dia pun mempunyai minat yang sama macam aku....menulis...so aku pun create la blog yang tak seberapa nak best ni...huhuhuhu...kiranya dia ni pun salah seorang yang memberi inspirasi kepada aku....blog dia korang boleh baca kat sini....then,aku rasa macam aku tak mampu nak menghasil cerpen dalam masa yang singkat...sebabnya aku kalau nak menulis kena ada mood..kalau tak ada mood memang tak menjadi la citer tu...huhuhu....ermm,,,walaupun citer aku tak la best sangat...maklumlah..baru nak berjinak2 dengan dunia penulisan ni....masih kena belajar lagi...

Dan aku mengambil keputusan untuk mempelbagai story2 dalam blog aku ni...fine..aku mengaku yang aku sebenarnya tak der niat dan tak pernah terniat dan tak teringin pun nak menulis tentang diri aku....yelah...kebanyakkannya blog semuanya bercerita tentang diri dyeorang....mungkin ada juga blog yang memberi info2 terkini...yang macam tu pun best gak....dan yang macam tu la yang banyak follower..betul tak???kalau tak betul...maaf..hehehe..so ko pun buat story pasal diri ko sebab nak fames la???(mesti dalam hati korang cakap macam ni kan????eleh tak yah tipu..dosa taw...=p)..aku ulang sekali lagi..yang aku buat buat blog ni bukan nak cari publisiti..ok..disebabkan minat aku yang mendalam terhadap penulisan(ceit,,ayat skema)...tu la pasal....

Aku rasa macam blog aku ni membosankan...sampai aku pun naik malas nak update...tapi disebabkan aku dh terjumpa blog2 yang berkenaan membuat aku rasa nak menulis balik dekat sini...thanks to them..walaupun tenet aku macam hampeh..aku akan sedaya upaya menulis walaupun tak ada orang baca(ayat pasrah la pulak..huhuhu)....sebab tu aku masukkan info2,lirik lagu(suka2)...dan kekadang tu aku buat review filem2 yang suka...kalau tak suka tak buat la...a'a...dah lama tak buat review...ok..nanti aku nak buat review movie pula..hehehe...

oklah...rasanya dah lama aku berceloteh dekat sini...lastly aku minta maaf kalau ada sesaper yang terguris hati..kot2 la ada kata2 aku yang buat anda2 terasa...aku tak berniat ok...kepada yang sudi membaca thanks to uolls..ok....harap hari2 korang akan indah...peace no war...=)

Monday, 12 December 2011

tak paham!!!!

assalamualaikum w.b.t
uish....tajuk macam marah jer tu...hehehee...agak ar kan....bukan marah...just tak puas hati ...ermm..pasal apa ya????macam mana yer nak mula.....aku malas la nak bermukadimah panjang2 kan....lagipun bukannya ada orang baca pun..huhuhu..kalau ada tu alhamdulillah...ok2...berbalik pada tajuk..tadi aku ada la baca blog sorang mamat ni...dia ni aku kenal la...tapi dia tak la kenal aku sangat...tapi macam kenal gak r...ish apa maksudnya tu???apa2 jelah...huhuhuuhu....dekat mana aku kenal tu dirahsiakan...korang fikir la sendiri...sekolah ke,matrik ke, u ke...hah,pilih la yang mana berkenan di hati...tak pun kot aku kenal tepi jalan ke huhuhuhu...tepi jalan???x der maknanya...ish,,apa yang aku ngarut2 lagi ni....stop!!!
ok..aku baca blog dia...alamak entry dia citer berkaitan tempat aku kenal dia...hahahaha...last2 tak jadik gak nak rahsia...so sesape yang kenal aku atau kengkawan aku yang berada sekali di tempat tu jangan tanya erk saper...hehehehe...nanti kita citer2 dekat bilik kita ok....tengok aku dah mengarut balik...asyik cakap tempat tu je kan...ok tempat tu ialah....u aku...eh,,,bukan hak milik aku la..u tu kerajaan punya...hehehehe....cam ner aku boleh masuk blog dia???aku kan suka berblogwalking tapi tak berapa suka nak follow sebab tenet aku slow....entry ni pun aku x taw boley ke tak nak post....tengok tu...x citer lagi...cik mas ceciter apa yang ko tak puas hati tu...(mesti korang dah bengkek kan...hehehehe...suka hati aku r...blog aku...hehehe..jangan marah)
yela sebelum nak citer kena la selingan sikit...asyik straight je bosan r nanti...ok...entry dia citer pasal boys kalau citer pasal pompuan kot..kalau tak silap aku...kalau silap tu maaf yer...tapi aku taw yang dia tak akan masuk blog aku ni....alah...lelaki bukan suka sangat berblogwalking ni...hehehe..betul x???kalau tak betul tu maaf erk...
then..dah masuk u mesti r nak cari calon...sambil menyelam minum air la kononnya(ni ayat aku la)...so dyeowang pun bercerita la pasal gadis idaman masing2(macam la aku ada kan time tu..hehehe)...dekat sini aku bukan tak puas hati kat dia...cuma aku tak paham dengan perangai dan pandangan kaum lelaki...aku tak taw sama ada pandangan korang(girls) sama ke tak dengan aku...lelaki bila bercerita pasal perompuan jer semua nak yang bagus2...comel la,,,kiut la,,,semua tengok paras rupa...ada apa dengan paras rupa....muka cantik tapi perangai x cun x der makna gak..betul tak...tapi kalau muka dah x cun perangai pun x cun square(harap paham)..lagi r kan...tapi kalau muka x berapa tapi hati baik macam mana???kesiankan???tak pe...jodh di tangan Allah kan...huhuhu...dan yang paling x leh blah tu mengikut fesyen r kononnya...ayat dia yang paling x leh blah pasal tudung bawal...apa salah ke kalau pakai tudung bawal???ok...aku tak der hak nak marah sebab itu pada pandangan dia la...mungkin dia nak jenis yang suka berfesyen...yang mengikut peredaran zaman...aku rasa semua lelaki cam tu kot..iya x???...tapi kesian kot dekat girls yang masih mengekalkan pemakaian old fashion...bukan bererti dyeowang tu mengikut perubahan masa tapi maybe dyeowang lebih selesa macam tu....aku pun pakai gak shawl2 tu...tapi kalau pergi kelas x der maknanya aku nak pakai benda tu...niat aku nak gi tuntut ilmu..bukan nak melaram....maaf yer kengkawan yang terasa ngan entry aku...itu apa yang aku rasa la...aku lebih selesa macam tu...aku harap korang paham maksud aku kat sini.....kalau keluar tu yes...aku akan pakai elok2...wah,,,nada marah ni...x lah..mana ada..kalau korang baca dengan nada marah ermm,,marah la jawabnya...tapi aku tulis ni dengan perasaan biasa jer...x der marah2...x baik...aku bukan meluah perasaan x puas hati aku dekat kaum wanita...cuma aku x paham...(tengok tajuk entry) lelaki kalau nak cari awek mesti nak yang putih gebu,yang comel2,yang ayu...perlu ke semua tu???kenapa tu yang jadi keutamaan???pastu kalau dah bosan blah cam tu jer...then kalau nak cari calon bini baru taw nak cari yang solehah,yang beragama..kesian dekat pompuan yang kena tinggal tu..padan gak la ngan muka kan sebab percaya sangat dekat lelaki ni.....aku pun dah x paham dah ngan apa yang aku tulis....tak pe...aku meluahkan perasaan sensowang dekat sini...aku bukan anti lelaki...aku takut gak kang ada yang cop aku anti lelaki bagai...huhuhu...itulah apa yang aku tak paham sekarang ni..kalau sesaper yang ada jawapan tu sila2 la share...ok...aku minta maaf kalau ada sesaper yang terasa bila baca entry aku ni...x berniat pun nak buat korang sakit hati ...maaf ok...buat kaum lelaki aku bukannya marah kat korang...cuma aku tak paham dengan cara pemikiran korang...harap maaf erk kalau korang marah...kang ada plak yang nak saman aku...hehehehehe...ish..dah rasa macam hari raya pulak..hehehehe...apa-apa pun semoga hari yang korang lalui indah2 belaka ok...peace no war

Sunday, 27 November 2011

Salam Maalhijrah!!!

assalamualikum w.b.t
rasanya dah lama x update blog....line internet yang macam hampeh membuatkan aku malas nak buka...huhuhu...ayat cam budak skema pulak kan???hehehehe...wa...hari ni kita dah masuk tahun baru mengikut kalander Islam...so,tutup buku lama buka buku baru...ermmm,,,aku x tahu nak tulis apa sebenarnya...yelah...dah lama x menulis...sampai x tahu nak cerita apa...sebab memang x der cerita yang nak di ceritakan...sempena Maalhijrah ni aku nak mohon maaf kepada semua yang kenal diri aku ni....kalau aku ada terbuat salah kat korang secara sengaja ataupun tak...aku harap korang x simpan dalam hati....especially kengkawan aku....dari sekolah sampai la ke sekarang...sesaper yang rasa kawan aku tu..aku minta maaf erk....maklumlah aku bukanlah insan yang sempurna....huhuhu...oklah...rasanya yang tu je kot...nak menulis ni kena ada mood..baru citer akan jadi best...(aik,,,kalau pasal benda baik jer x der mood...huhuhu)..apa2 pun...peace no war!!!=)

Saturday, 5 November 2011

stereo heart-glym class hero feat adam levine

[Adam Levine]
My heart's a stereoIt beats for you, so listen closeHear my thoughts in every no-o-ote
Make me your radioAnd turn me up when you feel lowThis melody was meant for youTo sing along to my stereo
[Travie McCoy]
If I was just another dusty record on the shelfWould you blow me off and play me like everybody elseIf I asked you to scratch my back, could you manage that(unintelligible, but NOT "... read well, check it") Travie, I can handle thatFurthermore, I apologize for any skipping tracksIt's just the last girl that played me left a couple cracksI used to used to used to used to, now I'm over thatCause holding grudges over love is ancient artifacts
If I could only find a note to make you understandI'd sing it softly in your ear and grab you by the handsTo keep me stuck inside your head, like your favorite tuneAnd know my heart's a stereo that only plays for you
[Chorus]
My heart's a stereoIt beats for you, so listen closeHear my thoughts in every note
Make me your radioAnd turn me up when you feel lowThis melody was meant for youTo sing along to my stereo
Oh oh oh oh, oh oh oh oh, to my stereoOh oh oh, to sing along to my stereo
[Travie McCoy]
If I was an old-school, fifty pound boomboxWould you hold me on your shoulder, wherever you walk[ From: http://www.metrolyrics.com/stereo-hearts-lyrics-gym-class-heroes.html ]Would you turn my volume up in front of the copsAnd crank it higher every time they told you to stopAnd all I ask is that you don't get mad at meWhen you have to purchase mad D batteriesAppreciate every mixtape your friends makeYou never know, we come and go like on the interstate
I think finally found a note to make you understandIf you can hit it, sing along and take me by the handT' keep me stuck inside your head, like your favorite tuneAnd know my heart's a stereo that only plays for you
[Chorus]
My heart's a stereoIt beats for you, so listen closeHear my thoughts in every no-o-ote
Make me your radioTurn me up when you feel lowThis melody was meant for youTo sing along to my stereo
Oh oh oh oh, to my stereoOh oh oh oh, to sing along to my stereo
[Bridge]
I only pray you'll never leave me behindBecause good music can be so hard to findI'll take your head and hold it closer to mineThought love was dead, but now you're changing my mind
[Chorus]
My heart's a stereoIt beats for you, so listen closeHear my thoughts in every no-o-ote
Make me your radio'N turn me up when you feel lowThis melody was meant for youTo sing along to my stereo
Oh oh oh oh, to my stereoOh oh oh oh, to sing along to my stereo

hari yang indah!!!!

assalamualaikum w.b.t
Ya Allah rasa seronok jer 2 3 hari ni....mana taknya...mula2 aku disuprisekan dengan sambutan buzday...kengkawan aku yang sangat2 comey lagi cun tu buat aku amat terharu...huhuhu...mana ada owang penah buat kat aku macam ni...walaupun disambut lebih awal tapi aku amat hargai...aza,pijot n cik yaya aku terharu sangat...cik yaya..bukan x mau nangis tapi aku menagis dalam hati jela...huhuhu...sayang korang sangat2...then bila balik kedah....my mom yang tercinta buat kejutan lagi...tetiba ada kek dalam peti ais....huhuhuhu...terharu2,,,tahun ni buzday aku yang paling best...walaupun x der parti2 gitu...tapi aku amat hargai apa yang korang buat....sangat2....sedey la pulak...dan buat my mom yang cun lagi tercinta...mekasih bebanyak....susah2 je beli kek...luv u mak...rasa penat naik bas tu  hilang macam tu jer..huhuhu...dan sowie kengkawan...aku x post benda ni awal2...paham2 la line dekat kita punya hostel tu macam mana kan....huhuhu..

ni yang kengkawan aku kasi....


kek yang mak aku kasi..sowie terbalik...
                                               

apa2pun...tq to u all.....sangat2 sayang korang semua ok....

Monday, 24 October 2011

perarakan konvokesyen

assalamualaikum w.b.t
huh...dah lama gak la x update...hari ni beru berkesempatan....sibuk2(sibuk la sangat kan...huhuhuhu)...yela...dengan test dengan quiz....assignment(aik...sempat plak ye online)...ni pun curi masa sebab nak citer apa yang terjadi kan...hehehe...apa yang terjadi tu????tu dah tulis kat atas tu...perarakan konvokesyen....aku pun join gak...terjoin..hehehe...dah nama terpilihkan...kena la pergi...boleh je tolak...tapi nak gak la ambik serba sedekit pengalaman dekat uthm ni kan....bila lagi.....
memang best la....walaupun hujan...kitaowang berarak dalam hujan kot...bukan hujan rintik2...air bergelora(eh..nyanyi pulak...taw ke korang lagu ni???hehehehe)...hujan tu boleh dikatakan lebat tapi x lebat...apa punya ayat ni...yang pastinya memang basah la aku ni...nak guna payung x leh...nama pun perarakan....pertandingan pulak tu...(padahal x menang pun...huhuhu) tapi memang best la...berarak dalam pekan batu pahat...dari stadium BP masuk dalam pekan patah balik ke stadium....jauh....tapi x ler jauh sangat..sebab kitaowang sibuk berborak2....tengok2 dah sampai balik dekat stadium...huhuhu...
taw x sebab apa aku nak pergi sangat?????hehehhe....sebab ada najwa latif....NAJWA LATIF ok...alamak cewiieee la plak kome ni...hehhehe...sekali sekala kan nak cewiiiee...maklumlah x penah jumpa retis secara live lagi dekat kan....maunya x tercewiiieee...hehehhe.....tu x jumpa siti ke, abby abadi ke lagi....mau terlompat aku kat situ....huahuahua...alamak poyo betul...orang lain relex jer jumpa...ko nak kecoh2 pulak kan.....alamak...lantak aku la....huhuhuhhu....ish,,,jumpa retis je pun...tu pun nak terlompat2 kan...astarfirullahalazim.......istifar2...huhuuhu,....bab2 cam ni happy je kan...kalau suruh g ceramah agama???banyak pulak alasan kan...huhuuhu...tu la lumrah hidup manusia ni....ish,,,tengok...dah nak mula dah tazkirah pulak....huhuhu..... memang best la malam tu...ada pertunjukan bunga api....ada band dari sekolah mana ntah....x hengat pulak aku...tapi bukan buat formation...ada la gerak sikit2....huhuuhu.....eh,lupa plak nak cakap..kitaowang berarak malam erk...sebab tu aku tulis malam tu...bukan pagi...memalam baru ada feel....hehehe...penat memang x hengat la....nasib baik x demam..huhuhu......ok lah.....tu je kot....lain kali kalau aku senang aku update lagi ok....peace no war....

Friday, 14 October 2011

Aduiiiiii!!!!!!!

assalamualaikum w.b.t
apa yang aduii tu???cam panjang jer bunyi...uhuhuh...mau x aduinya....pokai2....wang....sebab tu aduiiiiiiiiii!!!!
banyak batul la duit nak guna...nak beli buku la...nak beli tu la nak beli ni la...nak makan lagi...hari ni saja dah terkena.....tadi makan la dekat kedai cili kering(bukan nama sebenar)....aku ingatkan kalau amik ikan dapat la murah...tup2 7 henggit wokkkk...naseb badan ler....sebab aku buh nasi penuh 1 pinggan kot....dengan lempung(patut la mahal...hehehehe)......memang diet la aku 2 3 hari ni.....duit pt pulak lambat lagi nak masuk....memang kena tahan perut la nampak gayanya....huhuuhu.....mak,,,nak  balik....nak makan sambal lempung mak....hua.....cik cemut...sila bawak bersabar yer.....x lama lagi balik la kome...huhuhu....setakat ni kehidupan aku ok lagi la...tapi time penat tu memang tak payah cakap banyak la.....letak je kepala dekat bantal...kompom tidur....even aku naik bas pun tersengguk2 kepala....nasib baik pokcik bas tu bawak macam ngan hapa lagi.....brek mengejut la...nak kejutkan aku la tu...huuhuhu...apa2 pun kena la sabar...iya x kawan2???niat datang sini nak belajar kan...x leh r nak huhahuha(bak kata mak aku)..tapi aku rasa cam aku x ikut pun perintah dye...makin menjadi2 lagi ada la....dah la dapat kawan yang memang otak x center...huhuuhu (jangan marah my frenz...especially cik yaya...hehehe)....apa2 pun wish me luck here......ok....peace no war...

Thursday, 29 September 2011

uni life!!!!

assalamualaikum w.b.t
amboi2.....tajuk x boleh blah kan.....huhuhu....sekarang jarang sikit aku nak update blog....x sempat la....lagipun wifi sini macam hampeh jer....pepagi macam ni baru la nak laju...kalau x....huh...jangan harap la nak boleh connect....
so...macam mana hidup dekat u???hahaha.....aku tanya saper???tanya wa punya diri la....ermmm...not bad la...walaupun assignment boleh tahan banyak...(banyak ker????) tapi still boleh ikut la...aku ingatkan lepas habis sekolah dah x yah naik bas...rupa2nya dekat sini kena naik bas wokk pegi u....yang lainnya bas tu x yah bayar....naik jer...pihak u bayar melalui yuran la kot....rasa macam dah kembali ke zaman sekolah pulak...hehehehe....
aku pepagi ni blurr sikit nak menulis.....yela tadi dah tido awal kan...tapi memang penat r.....dari satu tempat ke satu tempat memang jauh la....kalau berjalan...kalau naik motor sekejap jer...tapi 1st year x dibenarkan bawak kenderaan lagi...aku ni x kira ler 1st year ke 2nd year ke....x dernya nak bawak moto...x mampu2...tapi kalau ada yang sponsor nak kasi aku motor 1 pun apa salahnya kan!!hehehe.....tapi aku x berani r sini....memang jalan maut ni....simpang nak keluar dari kolej kediaman aku ke u tu pun sesak...waktu pagi tu jangan cakap la.....dah tu laju2 pulak tu keta.....
pagi tadi jer aku nampak daj 1 accident dekat situ....ngeri wokkk..tapi x la serius kot accident...tapi takut tu ada gak r tengok owang tu kan....huhuhu...jadi mesej di sini adalah...kenderaan awam lebih selamat....hehehehe......
nak citer apa lagi r????ha...pasal makan....makan dekat sini agak la....agak apa???mahal kot???ermmm....ok je kot....kalau tengah hari tu 2 henggit pun boleh dapat...nasi+sayur+telur goreng=RM2...murah x???tapi kalau ambik ayam bagai...maunya x 4 henggit...huhuhu...lepas ni kena jimat cermat sikit....banyak wokk guna duit awal2 masuk ni....biasa la...nak beli buku la...nak beli itu la...nak beli ini....macam2 la...duit tu keluar macam air....laju semcam....huhuhuhu......
dan...dekat sini agak ramai la budak2 kolej matrik aku yang dulu....yang paling aku x sangka budak yg penah dapat 4 flat pun masuk sini....wah,,,,bangga.......bangga apanya???bukan kome yg dapat 4 flat...=(...
ermmmmm...apa2 pun doakan aku boleh survive la dekat sini......minta Allah jauhkan aku dari perkara buruk dan wish me luck here....ok...kalau aku sempat update lain kali aku update lagi....itu pun kalau ada citer yg nak di citerkan la...okies......peace no war....=)

Thursday, 22 September 2011

penat!!!!!!

assalamualaikum w.b.t
hahahaha.....ujian palapes....aku nak masuk palapes???dah la ketinggian x cukup...tapi aku pegi gak la...yela...dah gatal tangan sangat g daftar koko palapes...hahahaha........ujian apa UKA tu???ujian kecergasan la.....huh,,,memang penat giler.....ujian dia sama macam yang aku ambik masa interview cikgu dekat upsi dulu...just yang ni ada tambah sikit......first sekali kena lari 2.4 km dalam tempoh waktu 13 minit ke bawah......wat????hahahaha....memang kantoi la aku.....jauh tu....eh...jauh ke????boleh tahan la bagi aku yang x suka nak lari jauh2 ni....memang terbaik r...nasib baik x pengsan...huahuahua....lepas tu kena buat "sit up"...adoi....ni memang yang paling lemah sekali la......memang x terbangun la kan.....hahaha....tertido aku atas tar tu....hehehe....dah tu kena wat lompat jauh...hahahaha.......lompat jauh.....lawak2......yang ni memang aku paling nanti2kan.....hahahaha....sebab apa???sebab masa dekat upsi tu yang ni la yang paling aku x lepas....ni memang kes nak balas dendam balik ni...hehehehe....apa lagi...aku lompat dengan sepenuh hati r....hehehe...alhamdulilah...jauh la dari hari tu kan...hehehhe......ujian lain yang kena buat lari 4x10 meter...aik apa tu???alah...lari la....lari jarak dekat......dan yang terakhir....yang terbaru.....ujian mendagu....wa......yang ni memang paling x boley blah....aku masa tengok kat kertas tu terbayang yang pegang palang besi pastu angkat badan tu......kalau yang tu memang x terangkat dah badan aku....hehehehe.....aku dah nampak dah palang besi yang memang tinggi kemain tu.....adoi....cam ner la aku nak angkat badan aku ni....nak capai tiang tu pun x sampai....dan setibanya waktu nak menjalani ujian...ceh,ayat formal plak.....rupanya2 palag tu takat pinggang....ni yang untuk pompuan punya ujian la...seyes aku x penah buat.....memang terbaik r.....memang guna kekuatan tangan sungguh la.....hahahaha....yang tu jelah ujian kecergasan....lepas habis tu memang x rasa apa2....ceh,kononnya memang tough la....hahahha....pas bangun tido esoknya tu(hari ni)....perghhhh.....memang terbaik r....sakit giler belakang badan ni....dengan kaki lagi.....terbaik r....nasib baik  hari ni kuliah sampai kul 10 jer....lab minggu depan baru start......hahahaha.....x pelah...demi palapes....hahahaha....yelah sangat.....berkorban sikit.....(masa tulis ni pun rasa sakit ada gi...hehehhe...tahan2...)......k.zati(roomate aku)...dia pun sama....kitaowang dah tergelak2 dah time ujian tu....dok x yakin la x dapat...dengan ketinggian yang x cukup....dengan berat badan yang lebih...hehehehe...pas g ujian tu memang turun r berat badan badab....tapi hari ni naik balik...sebab makan nasi banyak sangat...hehehehe...lapar....lapar....huhuhu....apa2 pun doakan aku berjaya masuk palapes k....hehehe....peace no war....=)

Monday, 12 September 2011

dunia baru

assalamualaikum w.b.t
dah seminggu berada di batu pahat,johor.....eh,apa pulak yang aku buat dekat situ???jeng....jeng....jeng....aku sambung study la....so,sekarang ni x der masa sangat nak update blog...ni pun nasib baik baru habis minggu orientasi...kelas pun x der sangat.....so,sekarang ni boleh la bersenang lenang lagi...tapi minggu depan dah x boleh dah ler...kena fokus...hehehe...fokus la sangat...insyaAllah....
dekat sini alhamdulillah....aku cuba nak belajar macam mana tinggal jauh dari keluarga...macam mana jumpa kawan2 baru...syukur la aku dapat kawan2 yang baik...aza dan k.zati...dyeowang ni roomate aku....aza sebaya aku...k.zati pulak dah 22 tahun...dia lepasan diploma....sambung dekat sini jugak....dyeowang baik la bagi aku....bagi orang lain aku x taw...hehehhe..
nak citer apa lagi yer????okies...aku nak citer gak la pasal aku orientasi dan apa yang berlaku hari ni....first aku citer la apa yang berlaku hari ni dulu....memang kelam kabut betul hari ni....aku pergi kelas pukul 8.20 pagi kot...yela...nak berebut2 bas....ramai giler kot...aduiiii.....memang naik giler gak r aku pagi ni...dah la kena berhimpit2 ngan lelaki...bau....fuh.....x tahan aku...wangi sangat....sampai pening aku....huuuhuhu....dah tu sampai dekat sana 8.30 pagi....nasib baik hari ni x mula kelas lagi...lecturer just ambik nama jer...dah tu ada gap plak 3 jam...memang kami pusing2 la dekat u tu.....aku dengan aza la...nasib baik lagi la...aku ngan dia satu kelas....hehehhe.....dah tu boleh pulak silap tempat....bilik kuliah aku dekat lain....tapi kami tunggu dekat lain...dah la jauh....huhuuhu.....memang penat kot hari ni...dah ler kena naik tangga....dekat hostel pun kena naik tangga sebab aku duduk tingkat atas sekali....huhuhu....letih....tapi x pelah...nak belajar kan....kena la berkorban sikit....
okies...sekarang nak citer pulak pasal minggu orientasi...x leh nak cakap byk2 la...taku nanti abang tu baca....hehehe...dia ada masa ke????hehehe...best la orientasi....walaupun sangat penat...tapi terbaik la....paling best bila abang bon byk buat lawak...tapi dia still lagi tegas...ada lagi sorang abang....abang muaz...dia pun ok jugak...dyeowang memang terbaik.....
masa yang dekat aku punya ldk tu pun best gak.....fasi aku...abang chan...memang lawak la.....group member yang lain pun sporting dan lawak habis la......dekat sini aku belajar la cara nak berkomunikasi dan jadi berani sikit...maklumlah..aku ni kan pemalu...eh,pemalu ke aku ni???hehhehe.....malu la sangat.......kesimpulannya apa yang aku bayang x seperti apa yang aku bayangkan...apa tu???hehehehe....fikir la sendiri....peace no war...=)

Friday, 2 September 2011

ceritera raya....

assalamualaikum w.b.t
hari ni dah masuk raya ke lima......wah.....kejap jer....dah raya ke-5......x lama lagi aku bakal hilanglah dari rumah aku ni....hehehhe......nak pegi mana????nak pegi juh2....hehehe....nak p study la.....memang jauh sungguh la....dari utara ke selatan......hehehhe...x pe2....lupakan pasal tu.....sekarang ni nak citer pasal raya....
raya kali ni memang rasa penat giler.....p beraya sampai malam......tahun lepas x lah sampai balik malam...ni sebab semua adik beradik aku balik beraya kat umah tahun ni....huhuhu....memang best la.....meriah sikit......tahun depan sunyi la......sian mak aku.....posa pun sowang2.....kalau ada aku boley la teman dye....erm.........=(
raya first memang wajib la balik kampung....balik umah atok aku.....mak su aku masak bihun tomyam.....masa p umah owang tu rasa kenyang....tapi bila p umah dye tetiba boleh plak melahap kat situ......habis licin kami sapu bihun tomyam dye......hehehehehe....dah tu boleh pulak share laksa 1 pinggan 3 orang.....bayangkan laksa yang ciput tu 3 orang yang makan......hahahahaha.....aku abang aku ngan wife dia.....memang best la.......hehehehe.........balik tu memang penat x terkira la...
pastu esoknya tu kami p kota kuala muda....umah besan mak aku.....mak mertua abang aku.....dyeowang buat open house...hehehhe....makan kambing masak kurma......fuh............terbaik wokkkkkk............hehehehe.....keesokkan harinya.....p balik umah tok aku.....nak makan nasi kat sana la...apalah....memang raya sakan la tahun ni.....dah tu yang p tu aku abang aku n dye punya wife,,,,pastu mak aku n kakak aku plus anak2 dye la......sambil2 tu dok bergambar la kat umah tok aku sebab masa raya first tu kami sampai dah malam....hehehehe.....dan terkembali lah kami di zaman dahulu.......di mana mat menoreh getah zaman dahulu.....berjaya ditangkap gambarnya......nak tengok....hehehehe


hahahaha......pak mat moden ni.....siap pakai capal lagi....hahahaha....apa punya lawak la.....macam zaman komunis dulu kala je aku tengok........hhehehehehe.......memang best la tahun ni raya...aku nak masukkan gambar raya....aku x dak....huhuhu.......tengok kat facebook aku la....hehehehe......insyaAllah kalau di panjangkan umur akan berjumpa lagi syawal tahun hadapan.....amin.........ok....peace no war.......=)

Monday, 29 August 2011

selamat hari raya!!!!


assalamualaikum w.b.t
pejam celik pejam celik dah raya kita kan......rasa macam baru je kita puasa......sedey plak rasa.......yela...bulan Ramadhan dah meninggalkan kita...entah tahun sempat ke tidak nak jumpa sekali lagi.....InsyaAllah kalau di panjangkan umo......
apa la aku ni....pepagi raya baru nak wat entry pasal raya kan....sebelum ni x der pun....huhuhu.....amik feel dulu....hehehehe......
di pagi raya yang mulia lagi indah beserta kedinginan embun pagi ni...(apa yang aku meroyan pepagi ni???)
aku mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN................mohon maaf kepada semua yang mengenali tuan punya blog ini....andai aku ada terkasar bahasa....tertulis benda2 yang menyakitkan hati(tu khas tu mr chem) aku minta maaf ya.....kalau aku ada terambil barang korang aku mintak halalkan......kalau x halal cakap la...aku pulangkan balik....hehehe.....kalau boleh mintak halal ler....hehehe....ok...hehehe...kalau x maafkan aku tetap nak mintak maaf sejuta....sebelion...se apa2 jelah lagi yang setaraf dengannya...hope anda semua sudi memaafkan saya.....apa2 sambut raya elok2....jangan main mercun(padahal aku pun main gak...hehehe)...main bunga api x per...hehehehe....apa2 pun...peace no war....=)

‎(⁀‵⁀) ✫ ✫ ✫.
`⋎´..✫¸.•°*”˜˜”*°•.✫ ✿¸.•❤••❤•بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •❤••❤•.¸✿
* _Π_____* ˚ ˚✰˚ ˛★* 。 ღ˛° 。* °♥ ˚ • ★ *˚ .ღ
/______/~\SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR & BATIN ˚ ✰* ★
| 田田 |門| ˚. ★ ˛ ˚ ✰。˚ ˚ღ。* ˛˚ 。✰˚* ˚ ★ღ ˚ 。✰ •* ˚♥

Sunday, 28 August 2011

MU vs Arsenal


assalamualaikum w.b.t
sonok2......hari ni boleh tengok game ni walaupun curi2...huhuhu....yela...kena pasang langsir....kan dah nak raya....aik....mesti anda tertanya2 macam mana saya boleh tengok sedangkan umah saya mana ada astro sport kan????x kan aku nak p kedai mamak kot....x kuasa aku......abang aku balik la....dia bawa kad astro dia.....huhuhuhu.....aku ingat dia x bawak balik.....aku ngan abang2 aku semua sokong MU.....tapi abang aku x tengok pun tadi...tengok kejap jer....pastu dia blah tido....ngantok....dia memang tido awal....huuhuhuhu.....tinggal aku,kakak ngan ayah aku......kakak aku dok ada sebab dia nak kena pasang cangkuk....aku nak tolong sangkut nanti....huhuhu....time tulis ni mata memang berat giler.....agak penat la hari ni....sebab pagi tadi kuar p pekan...ada urusan yang x setle2 lagi......ayah aku pulak macam biasa la...tapi aku x taw la dia sokong saper...aku rasa ni jenis yang sokong sapa yang menang.....hahahahaha.....dia x minat bola...tapi kalau aku tengok dia layan jer.....yang pelik tu dia pun sorak jugak dalam2 x minat tu....hahahaha.......wat lawak betul ayah aku.....hehehehe
ermmm....memang best la malam ni....MU menang beso.....sesaper yang baca entry aku dan x minat MU jangan jeles ya....terutamanya MR CHEM......hahahaha.....MU telah belasah arsenal 8-2......
hahahaha....cayalah MU.....glory....glory....MU.....hahahahha......love MU....hehehhe......aku malas nak ulas bebanyak sebab agak ngatok sekarang.....yang aku boleh kasi taw yang banyak wak masuk gol sudah semestinya rooney....hahahaha....3 gol kot.....banyak2....yang lain2 tu.....young 2 gol......nani,park ji sung(my feveret player) ngan welbeck....masing2 1 gol jer.....arsenal macam x bersemangat ja amalam ni.....kena belasah teruk ngan MU.......huhuhuhu....x pelah...nak wat cam ner kan.........apa2 pun....MU tetap terbaik...huahuahua....peace no war....=)

Saturday, 27 August 2011

terubat juga rindu

assalamualaikum w.b.t
aik...dah pandai yer rindu2.......rindu saper tu???hehehehe.....rindu aku kat somtam....taw x apa benda  tu???bagi yang duduk dekat perlis...taw la apa ke bendanya tu....hehehehe...
somtam ni macam kerabu jugak......mangga+betik+timun+lobak merah+cili padi+tomato+udang kering....eh,iya ke tu...hahaha...hantam sajalah....ada lagi ramuan2 lain......nanti aku cari resepi somtam ni......hehehe.....
bulan2 puasa  ni ada ke yang jual somtam ni???ada ke yang nak makan???ada la...kalau x ada macam mana aku boleh beli???
hari ni bengang pun ada gak......mau x nya...aku ngan kak ipar aku p la bazar....dah tu kami tempah dulu ayam percik...sebab nak tunggu lambat...so,x mau buang masa kami p jalan2 dulu.......lepas dah beli murtabak bagai....kami p la balik kat gerai ayam tu.....taw x apa abang tu cakap??? "mintak maaf dik,abang terlupa la kan simpan ayam yang adik pesan tu" dengan sengih2 kerang yang amat busuk sekali......hua....memang geram r...yang paling geram kak ipar aku r...nasib baik aku boleh g nak cover muka...still senyum(ecece....hehehehe)...n nasib baik abang tu boleh tahan encem.....gatal yer........hahahahaha....yang kak ipar aku tu muka dah cemberut sakan.....pastu kami blah la dari situ.....
ish...ni nak citer somtam ke apa ni???saja la nak citer apa yang berlaku hari ni.....hehehehe......sorry2....citer balik pasal somtam tu.....sebenarnya dah lama aku nampak makcik patani tu dok jual somtam kat situ...cuma malas nak beli....sebab aku tengok x dak orang beli pun kat dia.....huhuhu...tapi rini tetiba ja rasa cam nak makan somtamkan....so beli la.....pas makan somtam dia....perghhhhhhh................australia beb.....hahahahaha....memang superb r.....walaupun x la macam real somtam yang dekat padang beso tu....tapi still ada rasa somtam la....


tu la somtam....sedap beb....try la....memang korang akan suka punya...bagi yang x suka pedas dan masam....ermmm....dinasihatkan x yah la walaupun nak cuba...hehehehe...kalau nak gak nanti jadi apa2 aku x tanggung ok.....hehehehe.....bagi aku somtam ni hanya orang patani saja yang buat sedap...kalau orang melayu real....huh...jangan cakap la.....aku dah terkena sekali.....rasa ntah apa2.....beli pastu buang jer.....memang x sedap.....sebab dyeowang x taw ramuan2 dia...men bubuh jer....cer la kaji dulu....huhuhu....


perghhhh....terbaik la....terliur aku tengok....hari ni  kena p beli lagi....hehehehe....sedap kot......hahahaha....ni kasi kasi resepi kat bawah ni....sesaper nak try buat boleh la...sila2...


Bahan-Bahan:
Bahan
1 biji kecil betik mengkal [warna jingga/merah-oren]
1 biji mangga muda
3 batang kacang panjang [racik]
5 helai daun salad
2 kuntum bunga kantan [racik halus]
8 tangkai cili padi [racik halus]
2 tangkai cili merah [racik halus] 
1 s/b udang kering [ditumbuk kasar ]
5 s/b kacang tanah goren tnpa minyak [ditumbuk kasar]
3 labu kecil bawang besar [mayang]
2 pokok daun ketumbar [,ayang]
2 sudu besar sos ikan
gulla secukup rasa
5 biji limau kasturi - ambil jusnya 
Cara:
Cara:
1. Betik dan mangga dibuangkan kulit dan racik memanjang.
2. Satukan sos ikan, gula dan jus limau nipis. Kacau rata.
3. Campurkan betik, mangga, kacang panjang, tomato, cili padi, udang kering dan kacang tanah gaul hingga rata.
4. Kiranya kurang masin boleh ditambah garam kerana sos ikan sudah masin.
5. Alaskan pinggan dengan daun salad, isikan somtam dan makan segera.
Tambahan:
NOTA..tak perlu tambah garam kerana sos ikan ni masin...


selamat mencuba....peace no war....=)

Thursday, 25 August 2011

final destination 5


assalamualaikum w.b.t
yea...baru pas habis tengok citer ni......terus nak wat review....hehheehe......bagi korang yang dah penah tengok final deatination 1,2,3 dan 4 korang pasti tahu citer ni pasal apa.....konsep yang sama cuma kejadian yang berlaku tu je yang lain....tapi bagi yang x penah tengok final destination yang sebelumnya pun still boleh tengok la....tapi kalau yang dah tengok akan lebih faham.....kang terkelip2 mata....tapi citer satu apa pun x faham....hehehe....bagi yang x suka tengok citer yang ngeri2 dan juga yang ada sakit jantung aku nasihatkan x yah la tengok....dan kalau yang pregnant....tunggu la lepas bersalin...kang x pasal2 terberanak pulak kat situ.....hehehehe.....tapi bagi aku citer ni x lah sengeri final destination yang sebelumnya......kalau yang sebelumnya daging berkecai...huh...ngeri beb....tapi final destination 5 ni kureng sikit kengerian dan kedasyatan tu.....tapi citer ni still menarik la......
bagi yang x penah tengok citer final destination....x penah tengok langsung....meh la nak citer serba sedikit(ecece...).....aku malas dah nak wat review pasal yang 1 sampai 4 tu.....hehehehe......final destination pasal kejadian ngeri yang berlaku yang meragut nyawa...tapi ada sekumpulan manusia yang terselamat sebab salah seorang tu dapat 'vision' pasal kejadian tu....tapi maut tetap mencari dyeowang.....final destination 1 pasal kapal terbang meletup....yang kedua pula pasal kemalangan jalan raya.....yang ketiga dekat rollercoaster...yang keempat pulak tempat lumba kereta.....aku rasa yang keempat tu yang paling ngeri kot....x hengat sangat sebab dah lama kan.......
yang kelima ni pula citer dia berlaku dekat atas jambatan....dyeowang naik bas nak p mana ntah....sampai dekat atas jambatan tu tetiba jambatan tu runtuh......tapi macam besa la...ada beberapa dari dyeowang yang terselamat dan cuba mengelak dari mati....citer ni memang sangat2 mengarut(tapi aku tengok juga).....kalau fikir2 balik mana boleh kan kita nak elak dari maut.....tapi tulah citer.....kalau x...x dalah citer final destination kan.....huhuhuhu.....apa2 pun citer ni menarik dan aku kasi 3 setengah bintang sebab kurang dasyat macam sebelumnya....hehehe......ok...peace no war...=)
 

Blog Template by BloggerCandy.com